De kliko schoonmaken

De kliko wordt regelmatig geleegd door de vuilophaaldienst van de gemeente, maar wist je dat er altijd restafval achterblijft in de container? Dit restafval is een voedingsbron voor bacteriën en beestjes en zorgt voor onaangename geuren; een stinkende kliko.
Om de resten uit de kliko te krijgen kun je deze geregeld schoonmaken. Wanneer consumenten dit zelf aanpakken gebeurt dit vaak met chemische middelen zoals chloor en een hogedrukspuit. Het vervuilde water met de chemische middelen verdwijnt in het regenwaterriool.

Door de kliko door Cleanprofs te laten reinigen voorkomt u dat er chemische middelen tijdens de reiniging worden gebruikt. Ook wordt het water in het reinigingsvoertuig meerdere wasbeurten gebruikt, waardoor wij minder water gebruiken dan wanneer een consument het zelf zou doen.

Cleanprofs reinigt de container op een professionele en milieuvriendelijke manier en laat een fris ruikende container bij je achter.

Maandelijks of 2-wekelijks komen wij voor de deur om de kliko te reinigen. Het aantal reinigingen hangt af van het soort container. De dag dat wij komen stemmen wij af op het schema van de vuilophaaldienst. Hierdoor hoef je maar op één dag de container buiten te zetten voor zowel het legen als het opfrissen van de bak.

Cleanprofs maakt de binnenkant van de kliko schoon. De bak wordt aan ons speciaal ingerichte reinigingsvoertuig gekoppeld en in het voertuig gewassen. De kliko wordt onder hoge druk gewassen met koud water onder hoge druk. Door de hoge druk die wij gebruiken hoeven wij geen gebruik te maken van chemicaliën.

Vetten en oliën worden door de filterinstallatie in ons voertuig gescheiden van het water. Hierdoor kan het water meerdere reinigingen worden hergebruikt en is het zo schoon dat we dit in het regenwaterriool mogen terugstorten. Wanneer een consument dit thuis voor de deur zou doen kan het water eenmalig gebruikt worden.

Cleanprofs kiest ervoor om koud water te gebruiken. Vetten kunnen door koud water niet goed oplossen waardoor de filterinstallatie deze eenvoudig kan scheiden van het water. Deze werkwijze maakt het mogelijk om stoffen die het rioleringssysteem ernstig vervuilen op verantwoorde wijze af te voeren. Tevens voorkomt dit extra brandstof om het water te moeten verwarmen.

Het spoelwater blijft in het voertuig totdat het op verantwoorde wijze geleegd kan worden bij een van de 6 logistieke servicepunten in Nederland.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice zit iedere werkdag voor u klaar.